5 SEO-termen uitgelegd

5 SEO-termen uitgelegd-min

Wil jij met je bedrijf SEO inzetten? Goede keuze! Er vallen veel resultaten te boeken aan de hand van deze dienst. Maar, hiervoor moet je het wel succesvol inzetten. Hierbij helpt SEO Bureau Traffic Today je graag! Zij beschikken over alle nodige kennis op het gebied van SEO, waaronder deze vijf termen waar jij geheid mee te maken krijgt. Lees snel verder!

Crawlen

Google laat het bepalen van jouw positie in diens zoekresultaten niet door mensen uitvoeren. Hiervoor hebben ze robots die jouw website door scannen op verschillende elementen. Dit proces wordt crawling genoemd. Nadat de robots gecrawld hebben, indexeren ze je gebaseerd op de score die je uit dit proces haalt.

Interne link

Het internet staat vol met verschillende links. Wist jij dat wanneer een bepaalde pagina vaker wordt besproken, deze ook beter in de Google-zoekresultaten zal scoren? Een manier om hier slim op in te spelen, is door interne links te plaatsen. Dit zijn linkjes naar andere pagina’s op jouw website. Wanneer je hier slim gebruik van maakt, zorg je voor interne links die relevant aan elkaar zijn. Zo heeft je websitebezoeker ook écht wat aan de interne link.

Linkbuilding

Een andere manier om slim in te spelen op linkjes, is door linkbuilding. Dit proces speelt zich niet af op jouw website, maar voornamelijk op die van anderen. Wanneer je een website met een hoge waarde een link naar je website laat plaatsen, zal Google dit beoordelen als waardevol. De status van jouw pagina stijgt, waardoor deze hoger in de resultaten van Google komt te staan.

Keyword analyse

Een belangrijk gedeelte van je SEO is het gebruik van de juiste zoekwoorden. Om erachter te komen welke zoekwoorden je moet gebruiken, gebruik je een keyword analyse. Met een programma zoals Semrush of Ahrefs kun je gemakkelijk achterhalen op welke woorden een hoog zoekvolume zit. Deze woorden laat je terugkeren in de teksten op je website, maar ook in je advertenties. Google koppelt zo sneller dat een pagina bij een bepaald zoekwoord hoort.

Heatmap

SEO is meer dan alleen tekst: je gebruiksvriendelijkheid is ook erg belangrijk. Een heatmap is een manier om hierop in te springen. Deze map verkrijg je door onderzoek te doen. Met verschillende testmogelijkheden krijg je een map te zien waar websitebezoekers met hun muis naartoe gaan. Hier kun je op inspringen door bepaalde knoppen of termen terug te laten keren op deze plekken. De kans dat ze hier dan gebruik van maken, is een stuk groter.

Traffic Today

Ben jij op zoek naar een online marketing bureau die jou kan helpen met je werkzaamheden rondom SEO? Traffic Today is precies waar je naar op zoek bent. Neem eens een kijkje op hun website en neem contact op!

Comments zijn uitgeschakeld.