Majestic voor een grondige analyse 

Wat betreft SEO zijn er een aantal tools met elk hun eigen expertise. Majestic, ook wel bekend als MajesticSEO, komt vooral van pas wanneer je aan de slag gaat met linkbuilding. Deze tool bevat namelijk de grootste Link Intelligence Database ter wereld. Zo krijg jij volledige en gedetailleerde informatie voorgeschoteld over hoe websites via links met elkaar in verbinding staan.

Focus op je algoritme 

Al die inspanningen op het gebied van SEO zijn niet voor niets. Je doel is om een hogere ranking te krijgen in Google. Dan is het wel noodzakelijk om in te spelen op het huidige algoritme van deze zoekmachine. Linkbuilding is daar een belangrijk onderdeel van. Majestic is in dit geval de tool bij uitstek, omdat niet alleen de huidige interne en externe links worden weergegeven in het overzicht, maar ook de links uit het verleden. Majestic is daarom al een aantal jaar een ontzettend populaire tool onder SEO-specialisten en experts die dagelijks aan de slag gaan met new media, online marketing en affiliate-campagnes.

google

De verschillende ‘flows’ binnen Majestic 

Majestic maakt de mate van externe linkbuilding van jouw pagina of die van je concurrent dagelijks inzichtelijk. Zo heb je elke dag de meest up-to-date informatie op dit gebied. In het dashboard wordt dit vervolgens weer verdeeld in een aantal onderdelen:

External backlinks

Heel veel verdere uitleg is niet nodig, omdat de naam van dit onderdeel voor zich spreekt: dit is een overzicht van je aantal externe links.

Citation Flow

Met de Citation Flow geeft Majestic de waarde van een pagina aan, aan de hand van de URL. De waarde die deze pagina krijgt, is ook weer gebaseerd op verschillende onderdelen, zoals het aantal inkomende links. Hierbij wordt ook gekeken naar de kwaliteit van deze links. Hoe beter dit is, des te hoger is jouw Citation Flow.

Trust Flow

De Trust Flow binnen Majestic richt zich op een ander onderdeel van de backlinks, namelijk de betrouwbaarheid. Het is wellicht nog overbodig om te zeggen, maar vraag nooit zomaar tientallen links aan bij allerlei sites zonder dat je weet of deze wel een autoriteit zijn. Is dat niet het geval, dan heb je op den duur weinig profijt van deze manier van linkruil. Majestic geeft je in dit geval ook een lagere waardering in de Trust Flow. Wat dit betreft staat de Trust Flow binnen Majestic in verbinding met de Citation Flow.

Referring Domains

Het onderdeel Referring Domains zorgt dat deze een driehoek vormt samen met de Citation Flow en de Trust Flow. Dit onderdeel kijkt namelijk wat de herkomst is van de verschillende backlinks. Hoe meer verschillende domeinen dit zijn, des te beter is je score op dit gebied. Wanneer je dus een aantal links hebt van verschillende betrouwbare pagina’s, scoor je direct ook weer hoger op de Trust Flow.  

tablet

Kosten gebruik Majestic 

Wil je ook gebruik gaan maken van Majestic? Dan is het eerst noodzakelijk om een abonnement af te sluiten voordat je deze tool kunt gebruiken. De tool is gericht op een brede doelgroep, daarom kun je zowel in euro’s, als ponden en dollars betalen. Daarnaast gaat de betaling per maand of per jaar. 

Majestic hanteert drie soorten abonnementen: Lite (€ 46,99 per maand), Pro (€ 94,99 per maand) en Api (€ 379,99 per maand). Alleen al het grote prijsverschil tussen de twee laatste opties zit hem in de mogelijkheden binnen Majestic. Het middelste abonnement is meer geschikt voor specialisten binnen kleinere bedrijven die maandelijks een groot aantal websites moeten analyseren op het gebied van backlinks. Met dit abonnement krijg je de ruimte om dit te doen voor 20 miljoen websites per maand. Bij Pro zijn de mogelijkheden oneindig met de mogelijkheid voor 100 miljoen analyses per maand en toegang tot de API. Kijk voor meer informatie op de website van Majestic