SEO PowerSuite, de software voor optimalisatie

Voor de optimale promotie van je website kan je tools als MOZ, Majestic en Semrush inzetten. Maar op dit gebied is er ook nog een softwarepakket beschikbaar onder de naam SEO PowerSuite. Momenteel wordt deze software al toegepast in 112 landen door verschillende SEO-specialisten, webmasters en freelancers voor hoge rankings in Google, Bing en Yahoo! Zie dit dan ook vooral als een waardevolle hulp voor de optimalisatie van jouw website op het gebied van SEO.

De vier onderdelen van SEO PowerSuite

SEO Powersuite bestaat uit vier verschillende tools. Deze werken prima gescheiden van elkaar, maar om het beste resultaat te behalen, raden wij je absoluut aan om al deze onderdelen in te zetten: 

Rank Tracker

Benieuwd naar je huidige positie in Google en hoe je dit kunt optimaliseren? De Rank Tracker brengt dit allemaal voor je in beeld door middel van een grafiek. Eerst is het wel noodzakelijk om de software te laten weten om welke website het gaat. Vervolgens krijg je de vraag om te verbinden met je Google Search Console-account of Google Analytics-account. Vervolgens geef je door op welke keywords SEO Powersuite zich moet focussen. Binnen enkele minuten krijg je een uitgebreide analyse te zien in de vorm van een Keyword Efficiency Index. In deze grafiek staat hoeveel organische bezoekers je kan verwachten met dit keyword. 

Wil je de software graag wat specifieker laten zoeken? Dat kan door de zoekopdracht specifieker te maken op basis van locatie of plaats. Daarnaast krijg je via dit onderdeel ook nog suggesties voor andere relevante zoektermen.  Ben je ondernemer en gebruik je deze software om onderzoek te doen voor een klant? SEO PowerSuite maakt je bevindingen overzichtelijk door middel van een rapport die je ook nog eens heel eenvoudig deelt. 

laptop

Website Auditor

Een gebruiksvriendelijke website draagt ook bij aan je ranking in de zoekmachines. Laat daarom de Website Auditor eens kritisch naar je pagina kijken. Deze software van SEO PowerSuite maakt een uitdraai met suggesties voor verbeteringen. Hierbij wordt niet alleen naar de snelheid gekeken, maar bijvoorbeeld ook naar de kwaliteit van je content (tekst en afbeeldingen), of er broken links en coderingsproblemen zijn en of je een overzichtelijke sitemap hebt. 

SEO Spyglass

Met dit onderdeel krijg je de mogelijkheid om ongegeneerd te spieken bij de concurrent. De SEO Spyglass maakt inzichtelijk welke backlinks onderdeel zijn van het bestaande linkprofiel, welke hiervan het meest waardevol zijn en welke ankerteksten zij gebruiken. Daarnaast is het nog belangrijk om je eigen website onder de loep te laten leggen. SEO Spyglass laat je zien welke links van goede kwaliteit zijn en welke links je het beste vandaag nog uit je linkprofiel moet verwijderen omdat ze bijvoorbeeld schadelijk zijn.

LinkAssistent

Ook SEO Powersuite besteedt de nodige aandacht aan linkbuilding met dit onderdeel. De LinkAssistent is handig om je huidige lijst met backlinks uit te breiden. Kopieer de URL van de concurrent in de software, vervolgens krijg je via SEO PowerSuite een overzicht van welke backlinks zij gebruiken. Dit kan je vervolgens weer importeren in je eigen lijst. De LinkAssistent helpt je vervolgens op weg om deze partijen te benaderen door ook de bijbehorende e-mailadressen voor je op te zoeken. Zo start je direct met het benaderen van deze partijen voor linkruil. 

laptop

SEO PowerSuite bestellen 

De software van SEO PowerSuite kan je bestellen via de gelijknamige website. Er zijn in dit geval twee pakketten beschikbaar: de SEO PowerSuite Professional (€ 499) geschikt voor webmasters en eigenaren van websites en de SEO PowerSuite EnterPrise (€ 1199) speciaal ontworpen voor SEO-bedrijven. Na aanschaf van deze software kan je rekenen op een aantal extra’s zoals de hulp van de klantenservice en een automatische update na de aanpassing van het algoritme van Google.