Wil jij met Webflow een webshop bouwen of laten bouwen? Zo pak je dit goed aan

seowoordenboek.nl baas en baas

Ben jij onlangs met een eerste eigen bedrijf begonnen? En heb jij interesse in met Webflow gebouwde websites om bezoekers mee te trekken? Als startende ondernemer wil je natuurlijk een professionele webshop hebben, maar je hebt geen zin om duizenden euro’s aan een developer te betalen of weken te besteden aan het leren van coderen. Gelukkig biedt Webflow een makkelijke en betaalbare oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat je webshop niet alleen mooi is, maar ook succesvol? Hier zijn vijf tips die jou helpen om een succesvolle webshop te lanceren met behulp van Webflow.

Kies een goede template

Webflow biedt een breed scala aan templates voor webshops; van minimalistisch tot uitbundig. Het is belangrijk om tijd te nemen voor het kiezen van een goede template voor jouw webshop. Denk hierbij aan de uitstraling van je merk en aan de functionaliteiten die je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld complexe check-out procedures of wil je abonnementen verkopen, zorg dan dat de template deze mogelijkheden heeft.

Optimaliseer je webshop voor mobiel

Steeds meer mensen shoppen online via hun telefoon. Daarom is het belangrijk dat je webshop goed werkt op mobiel. Gelukkig maakt Webflow het makkelijk om je website aan te passen voor mobiel gebruik. Zorg ervoor dat je niet alleen de lay-out aanpast, maar ook de navigatie. Test je webshop op verschillende apparaten en zorg dat het overzichtelijk en snel werkt.

Maak het bestellen makkelijk

Het is belangrijk dat je klanten gemakkelijk hun bestelling kunnen plaatsen. Webflow biedt integraties met verschillende betaalmethodes en check-out opties, zoals Paypal, iDEAL of creditcard. Zorg dat het proces van afrekenen simpel en snel is en dat klanten kunnen afrekenen zonder een account aan te maken. Het is ook belangrijk om je klanten op de hoogte te houden van de voortgang van hun bestelling middels automatische notificaties.

Maak gebruik van SEO

SEO (Search Engine Optimization) is belangrijk voor het aantrekken van nieuwe klanten. Zorg dat je webshop geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent het gebruiken van relevante zoekwoorden, het toevoegen van meta-tags en een goede navigatie. Ook het gebruik van backlinks kan ervoor zorgen dat je webshop beter gevonden wordt op Google.

Doe aan marketing

Hoe mooi je webshop ook is, je moet wel gevonden worden door potentiële klanten. Begin daarom met het inzetten van social media, schrijf informatieve artikelen over je niche en laat reviews achter op gerelateerde websites. Ook kun je gebruikmaken van Google Adwords of Facebook Ads om nieuwe klanten te bereiken. Zorg er echter voor dat je een budget bepaalt voor marketing en meet de resultaten om zo je strategie verder aan te passen.

Samenvatting 

Het opzetten van een webshop kan soms een lastige taak zijn en dat is wat Webflow zo aantrekkelijk maakt. Door gebruik te maken van de tools die Webflow aanbiedt is het mogelijk om snel en makkelijk een professionele webshop op te zetten. Met deze vijf tips: het kiezen van een goede template, het optimaliseren voor mobiel, het vergemakkelijken van het bestelproces, het gebruiken van SEO en het inzetten van marketing, maak jij binnenkort van jouw Webflow webshop een groot succes.

Bron: Baas & Baas

Comments zijn uitgeschakeld.