Hoe belangrijk is SEO voor je website?

laptop home office

Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf een website en in de meeste gevallen ook nog sociale media pagina’s. Het hebben van een website en sociale media pagina’s is leuk, maar het is daarentegen ook erg belangrijk dat de doelgroep je weet te vinden. Er zijn een aantal technieken die je kunt toepassen om de doelgroep naar je website te krijgen. Dit kun je zelf doen of je zou hiervoor een extern bedrijf voor kunnen inschakelen. Maar welke technieken kun je hier nou voor toepassen?

Search Engine Optimization

Als mensen naar iets opzoek zijn, maken ze in de meeste gevallen gebruik van een zoekmachine op het internet. Het bekendste voorbeeld is Google. Hoe hoger je in de zoekresultaten terechtkomt, hoe groter de kans is dat mensen naar jou website toe gaan. Maar hoe kom je nu bovenaan terecht in de zoekmachine? Dit kan met behulp van search engine optimization, ook wel SEO genoemd. Hierbij optimaliseer je je website door technieken toe te voegen, die zorgen voor een hogere ranking. SEO bestaat onder andere uit de volgende handelingen;

  • Optimaliseren van zoekwoorden;
  • Linkbuilding;
  • Overzichtelijke META-structuur toepassen;
  • Relevante content schrijven.

Google leest als het ware in een paar seconde jouw website en hoe hoger jij scoort op bovenstaande punten, hoe hoger jij in de organische zoekresultaten terecht komt. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere zaken die van invloed zijn op je positie, zo kijkt google ook naar de tijd hoe lang het duurt voordat je website is geladen. Hoe sneller, hoe beter.

Kan ik dit zelf toepassen?

Tijdens meetings met collega’s en managers zal de website ook zeker wel eens besproken worden. Mocht je nog een vergaderruimte zoeken om dit soort belangrijke zaken te bespreken, bekijk dan deze website. Er kan dan bijvoorbeeld besloten worden om SEO zelf te gaan implementeren op de website of door dit uit te besteden aan een extern bedrijf met SEO-specialisten. Vaak is er bij bedrijven geen tijd over om de website te gaan optimaliseren voor de zoekmachines en is het sneller en goedkoper om hiervoor een extern bedrijf in te schakelen. Dit externe bedrijf gaat voor je website aan de slag. Vaak werken deze externe bedrijven op uur basis, hierdoor kan je zelf bepalen wat je budget is.

Hoe vaak moet ik SEO doen?

Helaas is het niet zo, als je de website laat optimaliseren voor zoekmachine marketing dat het klaar is. Google blijft zich continu innoveren en zijn algoritmes aanpassen, hierdoor kan het zo zijn dat je de ene dag op nummer 1 staat en de andere dag op nummer 5. Google blijft zich dus aanpassen en daarom is het belangrijk dat jouw website ook blijft veranderen om Google bij te blijven.

Desktop of mobiel?

De meeste zoekopdrachten worden gedaan via mobiele apparaten. Het is daarom uiterst van belang dat je je website ook voor mobiel optimaliseert. Indien de mobiele website van je bedrijf niet lekker werk, haken mensen snel af en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Google is ook gestart met het indexeren van mobiele websites en indien je mobiele website niet goed functioneert zal dit ook gevolgen hebben voor je organische zoekresultaten in de zoekmachine.

Comments zijn uitgeschakeld.